Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

ZÁRÓFALATOK

Minden hét véget ér

2016. november 13. - Lousha

A reggeli könyékig olajban túrással lezárult az ajándékba sütögetés.

Majdnem 100%-ban sikeres hét volt, igazából egy használhatatlan dolog került ki a sütőből, tegnap este egy formakenyér, ami annyira komolyan vette magát, hogy konkrétan egy tégla formáját vette fel, és nagyjából állagra, élvezeti értékre is azonos volt vele. Belefér, egyszer ilyen is lehet. 

Ellenben a lángos tökéletes lett. Sosem hagyott még cserben, nem törte meg a hagyományt ezúttal sem. 

langos3.jpg

Ezúttal teljes kiőrlésű tönkölyt, kenyér- és pizzalisztet használtam, elhagyva a sikért. Nem hiányzott a tésztának, nem is igazán használom már semmibe, csak zabos receptekbe. 

A kókuszolajhoz viszont továbbra is ragaszkodom a sütésnél, mert sokkal kevésbé lesz tőle az egész lakás olajszagú, a lángos sem szívja meg magát vele, viszont még háromnaposan is tökéletes, nem szikkad meg, nem szárad ki, ropogós és finom marad. 

Nem mellesleg pedig a kókusz és a teljes kiőrlésű liszt találkozása ilyen szépségesen bársonyos felületet eredményez:

img_20161113_100406.jpg

A kovász is, mint mindig, boldog volt a tönköllyel, annyira, hogy reggelre a tészta már önállóan felkészült a dobozból kiszállásra.

langosteszta.jpg

Ennél kevésbé volt sikeres a tegnapi esti tégla utáni második sütés, egy csavart bagett projekt. Viszont ezek azért legalább ehetőre sikerültek.

csavart2.jpg

Azt nem mondom, hogy a formázást pont így képzeltem, mert nagyon nem, de ez is, meg a téglakenyér tésztája is olyan ragacsos és kezelhetetlen lett, hogy végül ez volt a legjobb, amit ki tudtam belőle hozni. 

Nem mellesleg azt is megtanultam, hogy a rizsdara nagyon nem helyettesíti a rizslisztet. Szegény bagettek úgy néznek ki tőle, mintha cukorba forgattam volna őket.

csavartkozel.jpg

Viszont valahol mégiscsak kenyérről beszélünk, nem szépségverseny indulójáról, szóval ezek elkerülték a kukát. Jó ropogós a héjuk, nagy baj nem lehet belőlük.

Holnaptól pedig már két főre sütök, viszont két hamarosan kongóan üres mélyhűtőnek, szóval eltűnés veszélye nem áll fenn, jövök még kenyérkékkel, egyéb falatokkal!

Addig is mindenki élvezze a vasárnapját, aki pedig sütékeny alkat, annak jó dagadt tésztákat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr8511957407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása