Korábban már beszámoltam róla, hogy milyen klassz dolog ez a sajtgolyó, viszont azt is említettem, hogy elsőre nem volt igazán tökéletes, kicsit kemény lett, pláne másnapra.
Tegnap nekifutottam újra, mert egy istenien sikerült tejes babfőzelékre kellett valami jóféle feltét, lehetőleg gyorsan. De legyen állati jó...
Ezúttal drasztikusan lecsökkentettem a liszt mennyiségét, és milyen jól tettem! A végeredmény könnyű, puha és nagyon sajtos lett! Tizenöt perc alatt kész voltam, az sem utolsó szempont.
Szóval azt hiszem, ezt a receptet tartjuk meg:
200 g mozzarella sajt, 2 tojás, 1 púpos evőkanál tk tönköly liszt, csipet só, bors és fokhagymapor, kis marék aprított petrezselyem. Ezeket jól összekutymoltam, majd gyúrtam a keverékből kis golyókat, és pár perc alatt aranybarnára sütöttem őket kókuszzsírban.