Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

KOVÁSZOS MINDENFÉLÉK

Semmiből se hagyjuk ki!

2016. november 01. - Lousha

Amikor a kovászt elkezdjük nevelni, gyakran csak annyi a cél, hogy kiváltsuk az élesztőt, természetes, egészségesebb kenyeret süssünk. Aztán a kis háziállatunk átveszi az uralmat, megszállottsággá válik, és lassan mindenbe belopja magát...

És hát tényleg, igazából szinte mindenbe „belefér”, mindenbe bele lehet csempészni, és nem nagyon fordul elő, hogy valami rosszabb legyen tőle.

Lássunk tehát néhány ötletet, mire is jó még a kovász a kenyéren, péksüteményen kívül.

 

img_20160817_143516-3.jpg

Például süthetünk vele palacsintát. Aztán többet nem is akarunk majd nélküle, mert olyan finom és könnyű lesz, hogy nem is értjük, eddig miért nem így csináltuk.

img_20161016_133859_1.jpg

Pizzába is isteni, itt is lesz majd szemkerekedésünk, hogy hogyan is kínozhattuk eddig magunkat kovásztalan pizzával?! 
Elkészíthetjük frissen is a tésztát, de részemről a hűtős verziót tartom tökéletesnek.
img_20160513_061257-2.jpg
Na és persze a lángos... A lángost mindenki imádja, de a kovász ennek a megszokott komfortfalatnak is tud új mélységet adni. Csupa bubi, csupa levegő, nem issza magát tele olajjal, és másnap, sőt, harmadnap is ugyanolyan szuper, mint frissen. Már ha sikerül belőle megmenteni egy csücsköt harmadnapra.
img_20161026_161337.jpg
Ha pedig nem csak plusz kovászunk van, de jó adag maradék kovászos kenyerünk is, zsemlegombóc formájában mesés körtet készíthetünk egy jó kis vadas mellé.

Előbb-utóbb lesz kovászos nokedli recept is, na meg lasagne, és persze folytatjuk a kenyérsütést is. Akit érdekel a folytatás, jobb oldalt fent megtalálja a Követem gombot, de a FB oldalt is lehet kedvelni e célból.

A receptekért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr3111921349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása