Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

DRÁGASZÁGOM

Szépséges bagelek

2016. október 14. - Lousha
Talán nem annyira, mint Amerikában, de itt Angliában is igen nagy becsülete van a bageleknek. Valahol érthető is a dolog, finomak ezek a kis bucik, és végtelenképpen variálhatók édesen és sósan is. Viszont ugyanaz a gondom velük, mint kb. bármilyen pékáruval: nem bízom benne, hogy mit is tesznek bele. Amikor egy efféle egyszerű péksüti összetevőlistája hosszabb, mint a Háború és béke, az valahogy nem szimpatikus...
Szóval megpróbálkoztam ezzel is otthon, persze kovásszal, teljes kiőrlésű liszttel. A végeredmény: elsöprő győzelem. Gyönyörűek lettek kívül-belül, és nagyon finomak, laktatóak is. 

Valahogy így néz ki a készítésük a gyakorlatban. Időigényes, de kicsit sem bonyolult művelet.

Ha nincs ilyen hasznos kis kúpunk (én az ostyasütő géphez kaptam, fagyitölcsérformázó lenne a hivatalos foglalkozása), készíthetünk egyet papírtörlő gurigájából, majd bevonhatjuk alufóliával, vagy egyszerűen kiszúrhatjuk a gombócokat egy fakanállal, és széthúzogathatjuk a lyukat az ujjainkkal.

 

 A receptért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9411807365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása