Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

MÉZESKALÁCS HANGULATÚ MÜZLISZELET KOVÁSSZAL „TARTÓSÍTVA”

Ne csak decemberben legyen karácsony!

2016. október 14. - Lousha
Kovásznevelgetés közben gyakran keletkezik felesleg, ilyenkor nem feltétlenül örülünk, ha ezt ki kell dobni. Viszont a nélkül, hogy újra megetetnénk, sokat nem fog tenni érünk, nem fogja jelentősen megemelni a tésztát, főleg, ha abban sincs túl sok (vagy épp semennyi) sikértartalmú liszt. Ennek ellenére felhasználhatjuk, mert gazdagítja az ízeket, tartósabbá teszi az ételt, és legalább nem pazaroltunk. 

Az egyik ilyen felhasználási mód a müzliszelet. Persze nem muszáj pont ezt a receptet követni, használhatunk más magokat, más gyümölcsöket, márthatjuk csokiba, forgathatjuk cukorgyöngyökbe, vagy ami épp eszünkbe jut. De mindenképp jó ötlet kovásszal készíteni, mert így nem kell aggódni, hogy ránk romlik, megpenészedik. 

A receptért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1211805711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása