Mutatok egy gyors vacsoraötletet, nem is azért, mert olyan fantasztikusan eredeti lenne, hanem mert amilyen egyszerű, olyan lehengerlően finom.
Érzésem szerint bármilyen sült, nem szaftos/mártásos hús mellett elférne, szóval bár nálunk éppen pirított csirkekockákkal készült, ízlés szerint tálalható fasírt, natúrszelet, egyben sült karaj, pirított máj stb. mellé is.
A (nagyon nagy adag!) salátához szükségünk lesz egy fél káposztára, pár szép kövér répára, 3-4 nyers céklára, 1-2 kisebb almára, egy jó nagy vöröshagymára (vagy lilára, az jobban passzol a kompozícióba, de nálam épp nem volt otthon).
Mindent szecskázzunk gyufaszállá, az almát öntük le citromos hideg vízzel, a zöldségeket pedig forrásban lévő vízzel, majd hagyjuk őket állni 20-30 percig. Öntsük le a vizet, keverjünk jól el mindent.
Közben kavarjunk össze egy gyors tartár mártást, egy kis pohár tejfölt keverjünk el két-három evőkanál mustárral, pár csepp citromlével, csipet sóval és fehérborssal, a tejföllel megegyező mennyiségű (light) majonézzel, valamint pár kiskanál cukorral/édesítővel. Ha túl sűrű, kicsit vizezzük fel, majd forgassuk össze vele a salátát.
Fogyasztás előtt hűtsük le.