Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

PINK SALÁTA

2017. február 16. - Lousha

Mutatok egy gyors vacsoraötletet, nem is azért, mert olyan fantasztikusan eredeti lenne, hanem mert amilyen egyszerű, olyan lehengerlően finom.

Érzésem szerint bármilyen sült, nem szaftos/mártásos hús mellett elférne, szóval bár nálunk éppen pirított csirkekockákkal készült, ízlés szerint tálalható fasírt, natúrszelet, egyben sült karaj, pirított máj stb. mellé is. 

A (nagyon nagy adag!) salátához szükségünk lesz egy fél káposztára, pár szép kövér répára, 3-4 nyers céklára, 1-2 kisebb almára, egy jó nagy vöröshagymára (vagy lilára, az jobban passzol a kompozícióba, de nálam épp nem volt otthon).

Mindent szecskázzunk gyufaszállá, az almát öntük le citromos hideg vízzel, a zöldségeket pedig forrásban lévő vízzel, majd hagyjuk őket állni 20-30 percig. Öntsük le a vizet, keverjünk jól el mindent.

Közben kavarjunk össze egy gyors tartár mártást, egy kis pohár tejfölt keverjünk el két-három evőkanál mustárral, pár csepp citromlével, csipet sóval és fehérborssal, a tejföllel megegyező mennyiségű (light) majonézzel, valamint pár kiskanál cukorral/édesítővel. Ha túl sűrű, kicsit vizezzük fel, majd forgassuk össze vele a salátát.

Fogyasztás előtt hűtsük le. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr6212265396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása