Meg kell mondjam, lenyűgöztem magamat :)
Sima hófehér kenyér, ajándékba lesz, és azt hiszem, nem maradok vele szégyenben.
Ő is bolondbiztos, 12+12 órás kelesztés, hidegből sütés, azaz ahogy kijött a hűtőből, tettem is a hideg jénaiba, bevágás, vízzel spriccelés, és be a hideg sütőbe. 240 fokon sült 35 percet, még tízet 200-on, eddig végig fedő alatt, aztán kitettem a sütő rácsára pirulni még 10 percet, továbbra is 200 fokon, légkeveréses sütőben.
Csak fehér lisztből készült. A kovász fele-fele kenyérliszten és fehér rozsliszten élt, majd a tészta (a szokásos recept arányaival) kicsi fehér rozzsal, kicsi búzadarával, sok kenyérliszttel állt össze.
Oldalról is csinos, magas, mint a fene!
Felülről meg egyenesen gyönyörű...
Belül sincs gond, egyenletes bubik, puha bélzet, semmi maradék nedvesség, gumisság. Ropogós héj, minden egyszerűen tökéletes.
Mehetünk közelebb is.
És még közelebb.
És megnézzük még egyszer elölről, csak mert nem tudok elszakadni tőle!