Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

MINDENNAPI - 11. 05.

2016. november 05. - Lousha
Meg kell mondjam, lenyűgöztem magamat :)
Sima hófehér kenyér, ajándékba lesz, és azt hiszem, nem maradok vele szégyenben.
img_20161104_190749.jpg
Ő is bolondbiztos, 12+12 órás kelesztés, hidegből sütés, azaz ahogy kijött a hűtőből, tettem is a hideg jénaiba, bevágás, vízzel spriccelés, és be a hideg sütőbe. 240 fokon sült 35 percet, még tízet 200-on, eddig végig fedő alatt, aztán kitettem a sütő rácsára pirulni még 10 percet, továbbra is 200 fokon, légkeveréses sütőben. 
Csak fehér lisztből készült. A kovász fele-fele kenyérliszten és fehér rozsliszten élt, majd a tészta (a szokásos recept arányaival) kicsi fehér rozzsal, kicsi búzadarával, sok kenyérliszttel állt össze. 
img_20161104_190648.jpg
Oldalról is csinos, magas, mint a fene! 
img_20161104_190744.jpg
Felülről meg egyenesen gyönyörű...
img_20161104_202403.jpg
Belül sincs gond, egyenletes bubik, puha bélzet, semmi maradék nedvesség, gumisság. Ropogós héj, minden egyszerűen tökéletes.
img_20161104_202425.jpg
Mehetünk közelebb is.
img_20161104_202504.jpg
És még közelebb.
img_20161104_190640.jpg
És megnézzük még egyszer elölről, csak mert nem tudok elszakadni tőle! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr7611932059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása