Becsüccsentettem a hűtőbe a mai kenyeret, alig várom, hogy este legyen, és megsüthessem. Mindig szakajtóban kelesztek, de most gondoltam, ideje lenne kipróbálni a lábon kelesztést, azaz egyszerűen megformázzuk a kenyeret, betesszük vagy egy szakajtóba, de már sütőpapírra, a majdani talpával lefelé, és sütéskor csak papírostól átemeljük az edénybe, vagy egyenesen a sütőedénybe tesszük kelni.
Én most az utóbbit választottam, jénaiban kelesztek, és majd hidegből indítom a sütést. Addig pedig rágom a körmöm, hogy addigra szétterül-e a kenyér, mint az Alföld, könnyebb vagy nehezebb lesz-e így bevágni, megerősödik a hosszas feszüléstől, vagy szétesik az egész és egy lepény lesz a vége...
Szóval tessék erősen drukkolni, este meglátjuk, mi lesz.