Mivel két decemberi gyerekként voltunk anno olyan meggondolatlanok, hogy még az évfordulónkat is karácsony köré "időzítsük", minden évben okoz némi fejvakarást, hogy még erre az alkalomra is előhúzzak valami, a körülötte lévőktől különböző menüt a cilinderből. Idén nem támadt jobb ötletem, mint a barackos csirke.
Személy szerint nagyon szeretem, és az elkészítése sem épp ördöngösség. Szeletekre vágott csirkét baconnel kibélelt őzgerincbe pakolászunk, lekenjük chilivel és fokhagymával elkevert mézzel, középre pakolunk egy jó adag aszalt barackot, majd az egészet lefedjük hasonlóan bemézelt további csirkével, és összecsukjuk rajta a szalonnát. Alufóliába tekerjük, sütjük úgy 40 percet, kicsomagoljuk, megpirítjuk, készen vagyunk. Serpenyős krumplival (is) kiváló.