Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

BOLONDBIZTOS KOVÁSZOS KENYÉR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - ELSŐ RÉSZ

A tészta elkészítése

2016. október 22. - Lousha

A korábban mutatott, zsufis program mellett is üzembiztos minőségben elkészíthető kenyérkére ma részleteiben is ránézünk, ahogy ígértem. Megnézzük, hogy áll össze a tészta, majd hagyjuk kicsit pihenni a hűtőben, aztán hamarosan mutatok formázást és a sütést is.  A recept megtaláható a korábbi…

Tovább

MINDENNAPI

Friss kenyerek

E heti sütések a bolondbiztos recepttel. Felül egy cuki kis felkilós cipó, alul a "családi ebéd": a munkahelyen a szendvics a legpraktikusabb nap közben, ahhoz pedig ez a kis hobó (vagy úgy is mondhatjuk, hogy csöves, de az nem polkorrekt) kenyér vált be leginkább.    Ezúttal nem is 12, hanem 24…

Tovább

VIZKEFIR? AZ MEG MI?

Fermentáljunk magunknak jó közérzetet!

Mindenkinek ismerősek azok a reklámok, amik arra buzdítanak, hogy együnk minden nap egy élőflórás joghurtot, és az majd egy szép nagy, lefelé mutató zöld nyilat szerkeszt a hasunkra, ugye? Részemről sosem voltam nagy rajongója a bolti joghurtoknak, a kefirt azonban szeretem. De abból is csak…

Tovább

A CSIRKE EZER ARCA

Na jó, csak öt...

Ha Angliában megkérdezünk valakit, mit vacsorázott, gyakran kapjuk azt a választ, hogy „csirkét”. Nem paprikás csirkét, rántottat, grillezettet, akármilyet, csak így, „csirkét”. Számukra ez le is írja az ételt, nagyjából annyit jelent, hogy néhány morzsányi só kíséretében belökik az állatot a…

Tovább

EGY FAZÉK, EGY EBÉD

Egytálételek

Vannak napok, amikor nincs kedve senkinek azzal pepecselni, hogy panírozzon, göngyöljön, díszítsen, cicomázzon, hat edényt bekoszoljon. Ilyenkor nagy segítség egy bevált egytalátel receptje.  Ezek pedig jobbára igen hálás jószágok, kevés munkával laktató, nagyon finom ebédet/vacsorát varázsolhatunk…

Tovább
süti beállítások módosítása