Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

EGY FAZÉK, EGY EBÉD

Egytálételek

2016. október 17. - Lousha
Vannak napok, amikor nincs kedve senkinek azzal pepecselni, hogy panírozzon, göngyöljön, díszítsen, cicomázzon, hat edényt bekoszoljon. Ilyenkor nagy segítség egy bevált egytalátel receptje. 
Ezek pedig jobbára igen hálás jószágok, kevés munkával laktató, nagyon finom ebédet/vacsorát varázsolhatunk az asztalra - gondoljunk csak egy jó kis rakott krumplira!
Nem mindig úszhatjuk meg persze itt sem, hogy több edénnyel kelljen dolgozni, de legalábbis kevesebb koszolással jár a dolog, mint egy leves-főétel-köret kombó.

Az egyik kedvenc ilyen jellegű ételem a Székely káposzta. Nem épp agysebészet összedobálni, és az idő nagy részében annyi a dolgunk vele, hogy hagyjuk rotyogni. Tálaláskor egy kanál tejföl, pár szelet friss kenyér, és senki nem fog panaszkodni (még akkor sem, ha orvul csirkére vagy pulykára cseréljük benne a húst).

szekely.jpg
De nem megvetendők a különféle „valamis húsok”. Rizses, tarhonyás, krumplis, zöldséges mixek, mindig kicsit más, mindig ismerős, mindig finom. Csak egy kis savanyúság kell melléjük, meg a harmadnapos maradékra egy kanál tejföl, és boldogság van.

hajdinas.jpg
A legegyszerűbb verziók pedig természetesen a rakott dolgok. Valami zöldség, valami hús, valami leönteni, rá kis sajt, mehet is a sütőbe. Szinte nem létezik olyan kombináció, amiből ne sülne ki jó.
sonkas.jpg
brokkoli.jpg
A receptért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr5211815451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása