Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

A CSIRKE EZER ARCA

Na jó, csak öt...

2016. október 17. - Lousha
Ha Angliában megkérdezünk valakit, mit vacsorázott, gyakran kapjuk azt a választ, hogy „csirkét”. Nem paprikás csirkét, rántottat, grillezettet, akármilyet, csak így, „csirkét”. Számukra ez le is írja az ételt, nagyjából annyit jelent, hogy néhány morzsányi só kíséretében belökik az állatot a sütőbe, jól megsütik, csókolom.
De nem ők az egyetlenek, akik nem látnak a pipihúsban túl sok fantáziát, unalmasnak, nem túl ízgazdagnak tartják.
Pedig a csirke bizony mindenre jó. Éppen az „unalmassága” teszi végtelenül rugalmassá, alkalmazkodóképessé. Mivel nincs kiemelkedően intenzív íze, mindenféle ízvilágba beilleszkedik. Millióféleképpen elkészíthető, elrontani kimondottan nehéz. Remekül együttműködik gyümölcsökkel, füstöltáruval, sajtokkal, intenzív fűszerekkel - vagy bármivel, ami eszünkbe jut.
lencses.jpg
hutos.jpg
kolbaszos.jpg
barackos.jpg
mezes.jpg
A receptért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1811816089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása