Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

A KOVÁSZ MEGDICSŐÜLÉSE - PIZZA

Kész van, mire a rendelt pizza megérkezne, de sokkal finomabb

2016. október 16. - Lousha

  Az amerikai filmekben igen gyakori motívum, hogy a fehér léckerítéssel mögött élő, két és fél szőke, illemtudó, kitűnő tanuló gyereket nevelő családokban minden héten van egy "pizza night", amikor a vacsi menetrendszerűen házhoz jön, pizza formájában. Ha kipróbálunk egy szuper, vékony tésztás…

Tovább

A KENYÉR VILÁGNAPJA

A kenyér megérdemel egy saját napot

  Mondanám, hogy a #worldbreadday az oka, hogy ma sütöttem, de igazából éjjel-nappal kenyeret sütök. De ha már a kettő egybeesett, nevezzük a mai kenyeret világnapinak.Kísérleti példány egyébként. Egyrészt rozsos, több rozsliszttel, mint amit valaha használtam. Másrészt altus hozzáadásával készült…

Tovább

A BOLONDBIZTOS KOVÁSZOS KENYÉR MÍTOSZA

A jó kenyér annak is jár, akinek szoros a menetrendje

Szóval felkerült végre a recept a Nosaltyra. Nézzük meg közelebbről. Azt ígérem a leírásban, hogy ezzel aztán bárki bármikor képes lesz tökéletes kenyeret sütni. Hát jó, ez így ebben a formában tulajdonképpen nem igaz... 100% garancia egyszerűen nincs. Még a legrutinosabb, a pékmesterséget…

Tovább

ÓDA A FŐZELÉKHEZ

Borsó, bab, krumpli, lencse, minden jöhet

  A főzelék az egyik legjobb dolog, ami a konyhában létrejöhet. Ezt gyerekként nem mindig ismerjük fel, főleg, ha szerencsétlenségünkre jobbára a menzán találkoztunk ezekkel, de később sokunknak felnyílik a szeme.Nekem biztosan, nagyon szeretem a főzelékeket. Mert hát először is nagyon finomak. E…

Tovább

KITÖMÖTT VACSORA

Könnyű és gyors

  Ha spagettiszószt készítek, mindig sikerül túllőni a célon, és még bőven van belőle, amikor a tésztának már híre-hamva sincs. Ez viszont nem is olyan nagy baj, mert ha lefagyasztom a maradékot, jól jön, amikor sok a munka, de azért vacsorázni is kéne, lehetőleg nem házhoz rendelt pizzát. Ez a…

Tovább

AMIKOR ÉN MÉG KISLÁNY VOLTAM...

Mennyei íz és illat

Szóval amikor én még kislány voltam, egy ilyen szép kis cipó receptje volt egy magazin címlapján, és végre így nagyjából két évtized után, immár kovászzal, elkészült a majdnem hajszálpontos mása a saját konyhámban is. Rum és bor, hát sikerülhet ez rosszul? Ilyen lett a kis drága: És…

Tovább

ÚJ KENYÉR

Először, de nem utoljára

A korábban mutatott kenyérrecepttel most egy kicsit különlegesebb formázású, ünnepi kenyér készült. Gyakorlatilag egy gyökérkenyér, karikába tekerve. Sosem sütöttem meg augusztus 20-i kenyeret, de egyszer mindennek eljön az ideje. Jövőre kipróbálunk egy új formát is.  Azért mutatom…

Tovább

ANGOLOSAN

Nem csak a trutymós borsó hazája ez

Jó pár éve élek Angliában, és bár sok mindent szeretek itt, a helyi konyha nem igazán lopta be magát a szívembe. De azért egy-egy finom falat bármilyen nép konyhájában akad.  Ilyen például egy desszert, amiről egy középkorú angol ismerősünk mesélt mély nosztalgiával, mivel gyerekkorában a…

Tovább
süti beállítások módosítása