Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

ÁLATALÁNOS LÉPÉSEK KOVÁSZOS TÉSZTÁVAL

Mi is az a hajtogatás, kelesztés?

2016. október 14. - Lousha

 

Amikor az ember végre eljut oda, hogy van egy működő kovásza, szeretne vele sütni is valamit. De az élesztős tésztához szokott kezünknek itt meg kell tanulnia pár új kunsztot. 

 

Az alábbi „recept” ehhez egy általános segítség. Nem mindig így kell majd kezelni a kovászos tésztát, de az esetek többségében ez a munka menete. Időigényes, de állati izgalmas. Ülünk a kis kelesztőtálunk mellett, tízpercenként bekukkantunk, vajon megnőtt már? És ha igen, eléggé? Aztán magabiztosan nekiállunk hajtogatni, és hoppá, ez nem is olyan egyszerű, hát ez ragad, meg szakad, meg nyúlik... De kis gyakorlással meg lehet ezt tanulni, szóval hajrá!
Ne is szaporítsuk a szót, lássuk, mi a tennivaló kovászos tésztával.


A receptért kattints a szövegben a naranccsal kiemelt linkre!

A bejegyzés trackback címe:

https://suthetjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr1611805699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása