Köszönöm a részletes leírást, a sok hasznos tanácsot. Most sült meg a kenyerem, azt nem tudom, hogy a sütőpapírtól hogy fogok megszabadulni, igencsak belesült...
Hasonló célból szerettem volna én is :) Szép egységes szeletek, mind pont ugyanakkora, könnyű vele számolni pl. kalóriázáshoz. Meg amúgy is, totál cuki :D
@Lousha: Sajnos kovászos kalácsot még nem csináltam, de dolgozok egy édes kovászon. Még csak gondolatban van meg, de szerintem működni fog, ha van kipróbált receptem küldöm.
Meg mindig vannak emberek akik margarint hasznalnak a rengeteg figyelmeztetes ellenere? Igaz az emberek dohanyoznak es heroinoznak is , de legalabb azok fuggoek.
Ezek szépek lettek. Hétvégén a recepted felhasználva megpróbálom megcsinálni.
Általában a teljes kiőrlésű lisztekkel meggyűlik a bajom, de így hátha. Jó kalácsot viszont tudok, ha szeretnél egy biztos receptet szólj. Visszajelzek, ha kész a kenyér.
Nalam bar rettento hideg a konyha human szervezetnek, ahhoz nem ELEG hideg, hogy egesz ejjel kelesszek ott egy tisztan kovaszos kenyeret, szoval marad a huto.
Az edeny merete adott, es nagyobb nem is fer a torpe sutombe, sokkal kisebb kenyeret meg nem eri meg sutni. Egy tisztan kovaszos kenyer pedig hajlamos belenoni a formaba, nem tartja magat annyira, mint az elesztovel "tuningolt". Edenyen kivul viszont vegkepp nem tudok sutni, a sutom szanaszet szaritana a kenyeret az elso ket percben. Majd egyszer, egy sokkal jobb sutovel...
Megneztem a kalacsreceptedet, koszi, de ez is elesztos, en mar egyaltalan nem hasznalok, csak kovaszt, ezert a kuzdelem, azzal kicsit bonyolultabb eljutni a megoldashoz, plusz tul is agyalom a dolgot mindig, es meg ott van az is, hogy minel kevesebb feher liszttel es minel kevesebb extra kaloriaval (mint pl. a zsiros tejszin) igyekszem ehetot osszehozni. Elobb-utobb meg is lesz, majd... Egyszer... Valamikor... :)
Jó írás, tetszik a stílusod! Én is sütöm a kenyeret magamnak (heti egyet), de én félbarnából. Most először próbáltam fehér kenyeret sütni, de nem voltam olyan rendes, mint te - maradt a teljes kiőrlésű kovász hozzá. Így is tökéletes. Én keleszteni a kamrába teszem, néha megmérem hány fok van, de leginkább a mérete határozza meg, hogy jó-e már. Nem használok viszont akkora edényt a sütéshez, mint a kenyér mérete. Valahogy nekem a kenyér az nem formában sült :)
Ha igazán jó foszlós kalácsra vágyol, az nekem mostanában nagyon megy. A gyerekeim csak úgy tömik befele. Az alaprecept Limara péksége, de én mindig elrontok benne valamit :) Fel is kellene tennem az update -et, mert most már mindig olyan, amilyenre szeretném. Ha érdekel, nézd meg. Szerintem a trükk a zsíros tejszín! blogkocsma.blog.hu/2016/12/28/duplan_fonott_karacsonyi_foszlos_kalacs
@Mille38: Ebben az esetben szamodra nincs benne semmi plane :) Sokunk azonban szakajtoban keleszt, és csak suteskor forditja at a tesztat a sutoedenybe. Szamomra tehat ez egy uj, meg nem probalt modszer. Ujszulottnek minden vicc uj.
Hiánypótló kétszázezredik konyhablog
Süthetjük
Süthetjük
Utolsó kommentek:
tipocka 2020.03.26. 09:58:06
Bejegyzés: BOLONDBIZTOS KOVÁSZOS KENYÉR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - MÁSODIK RÉSZ
Lousha 2017.07.06. 11:28:35
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
a8965483 2017.07.03. 18:53:15
koszonom az otletet, tokeletes ehhez:
www.amazon.co.uk/Hamilton-25477-Breakfast-Electric-Sandwich/dp/B00C95O3DY/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1499100636&sr=8-4&keywords=hamilton+beach
nem kell tobbet bagelt szetmalackodni hozza.
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:58:38
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Lousha 2017.06.15. 19:52:44
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:51:37
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Lousha 2017.06.15. 19:39:29
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:37:54
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Lousha 2017.06.15. 19:29:41
eBayen vettem a formát.
www.ebay.co.uk/itm/182510169580?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Nemtom', mennyiért szállít Magyarországra, de biztosan lehet ilyesmit otthon is találni.
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:16:09
Bejegyzés: BECSÖVEZVE
Lousha 2017.04.26. 15:54:01
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
GONOSZ 2017.04.26. 13:19:06
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
Lousha 2017.04.24. 17:26:14
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
meatclone 2017.04.24. 17:21:30
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
Lousha 2017.04.24. 14:35:29
Kalacsreceptet megkoszonok, de csak ha kovaszos. Elore is koszi.
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
GONOSZ 2017.04.24. 14:20:54
Általában a teljes kiőrlésű lisztekkel meggyűlik a bajom, de így hátha. Jó kalácsot viszont tudok, ha szeretnél egy biztos receptet szólj. Visszajelzek, ha kész a kenyér.
Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR
Lousha 2017.02.16. 15:38:57
Nalam bar rettento hideg a konyha human szervezetnek, ahhoz nem ELEG hideg, hogy egesz ejjel kelesszek ott egy tisztan kovaszos kenyeret, szoval marad a huto.
Az edeny merete adott, es nagyobb nem is fer a torpe sutombe, sokkal kisebb kenyeret meg nem eri meg sutni. Egy tisztan kovaszos kenyer pedig hajlamos belenoni a formaba, nem tartja magat annyira, mint az elesztovel "tuningolt". Edenyen kivul viszont vegkepp nem tudok sutni, a sutom szanaszet szaritana a kenyeret az elso ket percben. Majd egyszer, egy sokkal jobb sutovel...
Megneztem a kalacsreceptedet, koszi, de ez is elesztos, en mar egyaltalan nem hasznalok, csak kovaszt, ezert a kuzdelem, azzal kicsit bonyolultabb eljutni a megoldashoz, plusz tul is agyalom a dolgot mindig, es meg ott van az is, hogy minel kevesebb feher liszttel es minel kevesebb extra kaloriaval (mint pl. a zsiros tejszin) igyekszem ehetot osszehozni. Elobb-utobb meg is lesz, majd... Egyszer... Valamikor... :)
Bejegyzés: EHETŐ BÁRÁNYFELHŐ
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.16. 15:03:30
Ha igazán jó foszlós kalácsra vágyol, az nekem mostanában nagyon megy. A gyerekeim csak úgy tömik befele. Az alaprecept Limara péksége, de én mindig elrontok benne valamit :) Fel is kellene tennem az update -et, mert most már mindig olyan, amilyenre szeretném. Ha érdekel, nézd meg. Szerintem a trükk a zsíros tejszín!
blogkocsma.blog.hu/2016/12/28/duplan_fonott_karacsonyi_foszlos_kalacs
Bejegyzés: EHETŐ BÁRÁNYFELHŐ
Lousha 2017.01.14. 10:08:59
Bejegyzés: LÁBON KELESZTÉS INDUL!
Mille38 2017.01.14. 09:51:47
Bejegyzés: LÁBON KELESZTÉS INDUL!