Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

Utolsó kommentek:

tipocka 2020.03.26. 09:58:06

Köszönöm a részletes leírást, a sok hasznos tanácsot. Most sült meg a kenyerem, azt nem tudom, hogy a sütőpapírtól hogy fogok megszabadulni, igencsak belesült...

Bejegyzés: BOLONDBIZTOS KOVÁSZOS KENYÉR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - MÁSODIK RÉSZ

Lousha 2017.07.06. 11:28:35

@a8965483: Erre speciel nem gondoltam, de hatarozottan jo meretnek tunik :)

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Lousha 2017.06.15. 19:52:44

Előre is kívánom, legyen benne sok örömed :)

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:51:37

Beruháztam egyre :) Londonban él a keresztlányom, hozzá rendeltem, úgyis nemsokára hazalátogat. ;)

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Lousha 2017.06.15. 19:39:29

Hasonló célból szerettem volna én is :) Szép egységes szeletek, mind pont ugyanakkora, könnyű vele számolni pl. kalóriázáshoz. Meg amúgy is, totál cuki :D

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:37:54

Köszönöm :) Lehet beruházok egyre :) Nagyon ötletes, és valami ilyesmit szeretnék én is sütni melóhelyre bevinni tökéletes lenne.

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Lousha 2017.06.15. 19:29:41

Köszi :)
eBayen vettem a formát.
www.ebay.co.uk/itm/182510169580?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Nemtom', mennyiért szállít Magyarországra, de biztosan lehet ilyesmit otthon is találni.

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

Gáncsné Vasas Tünde · http://kissqkta.blog.hu/ 2017.06.15. 19:16:09

Wow! Nagyon klassz lett! Végüll honnan sikerült megrendelned? Megadnád a linkjét?

Bejegyzés: BECSÖVEZVE

GONOSZ 2017.04.26. 13:19:06

@Lousha: Sajnos kovászos kalácsot még nem csináltam, de dolgozok egy édes kovászon. Még csak gondolatban van meg, de szerintem működni fog, ha van kipróbált receptem küldöm.

Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR

Lousha 2017.04.24. 17:26:14

@meatclone: Vannak. Edesitoszert is hasznalok. Pengeelen tancolva elem az eletem, igy izgalmas.

Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR

meatclone 2017.04.24. 17:21:30

Meg mindig vannak emberek akik margarint hasznalnak a rengeteg figyelmeztetes ellenere? Igaz az emberek dohanyoznak es heroinoznak is , de legalabb azok fuggoek.

Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR

Lousha 2017.04.24. 14:35:29

@GONOSZ: Drukkolok neked, feltetlenul mutasd majd meg az eredmenyt :)

Kalacsreceptet megkoszonok, de csak ha kovaszos. Elore is koszi.

Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR

GONOSZ 2017.04.24. 14:20:54

Ezek szépek lettek. Hétvégén a recepted felhasználva megpróbálom megcsinálni.
Általában a teljes kiőrlésű lisztekkel meggyűlik a bajom, de így hátha. Jó kalácsot viszont tudok, ha szeretnél egy biztos receptet szólj. Visszajelzek, ha kész a kenyér.

Bejegyzés: KENYÉRNEK ÁLCÁZOTT VATTACUKOR

Lousha 2017.02.16. 15:38:57

Koszonom :)

Nalam bar rettento hideg a konyha human szervezetnek, ahhoz nem ELEG hideg, hogy egesz ejjel kelesszek ott egy tisztan kovaszos kenyeret, szoval marad a huto.

Az edeny merete adott, es nagyobb nem is fer a torpe sutombe, sokkal kisebb kenyeret meg nem eri meg sutni. Egy tisztan kovaszos kenyer pedig hajlamos belenoni a formaba, nem tartja magat annyira, mint az elesztovel "tuningolt". Edenyen kivul viszont vegkepp nem tudok sutni, a sutom szanaszet szaritana a kenyeret az elso ket percben. Majd egyszer, egy sokkal jobb sutovel...

Megneztem a kalacsreceptedet, koszi, de ez is elesztos, en mar egyaltalan nem hasznalok, csak kovaszt, ezert a kuzdelem, azzal kicsit bonyolultabb eljutni a megoldashoz, plusz tul is agyalom a dolgot mindig, es meg ott van az is, hogy minel kevesebb feher liszttel es minel kevesebb extra kaloriaval (mint pl. a zsiros tejszin) igyekszem ehetot osszehozni. Elobb-utobb meg is lesz, majd... Egyszer... Valamikor... :)

Bejegyzés: EHETŐ BÁRÁNYFELHŐ

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.02.16. 15:03:30

Jó írás, tetszik a stílusod! Én is sütöm a kenyeret magamnak (heti egyet), de én félbarnából. Most először próbáltam fehér kenyeret sütni, de nem voltam olyan rendes, mint te - maradt a teljes kiőrlésű kovász hozzá. Így is tökéletes. Én keleszteni a kamrába teszem, néha megmérem hány fok van, de leginkább a mérete határozza meg, hogy jó-e már. Nem használok viszont akkora edényt a sütéshez, mint a kenyér mérete. Valahogy nekem a kenyér az nem formában sült :)
Ha igazán jó foszlós kalácsra vágyol, az nekem mostanában nagyon megy. A gyerekeim csak úgy tömik befele. Az alaprecept Limara péksége, de én mindig elrontok benne valamit :) Fel is kellene tennem az update -et, mert most már mindig olyan, amilyenre szeretném. Ha érdekel, nézd meg. Szerintem a trükk a zsíros tejszín!
blogkocsma.blog.hu/2016/12/28/duplan_fonott_karacsonyi_foszlos_kalacs

Bejegyzés: EHETŐ BÁRÁNYFELHŐ

Lousha 2017.01.14. 10:08:59

@Mille38: Ebben az esetben szamodra nincs benne semmi plane :) Sokunk azonban szakajtoban keleszt, és csak suteskor forditja at a tesztat a sutoedenybe. Szamomra tehat ez egy uj, meg nem probalt modszer. Ujszulottnek minden vicc uj.

Bejegyzés: LÁBON KELESZTÉS INDUL!

Mille38 2017.01.14. 09:51:47

??? Ebben mi a pláne? Én nem is csináltam sose másképp.

Bejegyzés: LÁBON KELESZTÉS INDUL!
süti beállítások módosítása