Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

KENYÉRSÜTÉS FORMÁBAN

Könnyített pálya

2016. október 30. - Lousha

Korábban megnéztük már, hogyan tudunk kerek és hosszúkás kenyeret formázni. Szóba került viszont a kovászos kenyér egyik buktatója is, ami sok esetben elkedvetleníti a kezdőt: még ha szépen meg is kel a kenyér, és szép is lesz a bélzete, finom az íze, akkor is megesik, hogy amíg tökéletlen a…

Tovább

HA MEGUNTUK A GOMBÓCOT

Vekni formázása

Már tudunk kerek cipócskát formázni, ma megnézzük, hogy áll össze egy hosszúkás vekni. Nem sokkal bonyolultabb az előző formázásnál, kis gyakorlással ez is menni fog mindenkinek. Lássuk, hogyan készül a hosszúkás kenyér! Ez a tészta nagyon készen állt a bemutatóra, annyira izgatott volt, hogy…

Tovább

BOLONDBIZTOS KOVÁSZOS KENYÉR LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - MÁSODIK RÉSZ

Formázás, sütés

Visszatértünk, némi fáziskéséssel. Az előző tészta kisütésekor valami baki hátráltatta a mutatványt, a fényképek igen gagyin sikerültek, pedig általában is híresen pocsék fotós vagyok, de most alulmúltam magamat. Ennek okán aztán ki kellett várnom a következő sütést az újrapróbálkozáshoz. Na de…

Tovább
süti beállítások módosítása