Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

MÉZESKALÁCS HANGULATÚ MÜZLISZELET KOVÁSSZAL „TARTÓSÍTVA”

Ne csak decemberben legyen karácsony!

2016. október 14. - Lousha

Kovásznevelgetés közben gyakran keletkezik felesleg, ilyenkor nem feltétlenül örülünk, ha ezt ki kell dobni. Viszont a nélkül, hogy újra megetetnénk, sokat nem fog tenni érünk, nem fogja jelentősen megemelni a tésztát, főleg, ha abban sincs túl sok (vagy épp semennyi) sikértartalmú liszt. Ennek…

Tovább

PETREZSELYMES KRUMPLI PETREZSELYEM NÉLKÜL

Mert olyan nincs, hogy nem lesz vacsora

Egy nagyon egyszerű és gyors köret, ami az egyik amolyan „és most mi legyen?!” pillanatból született, amikor menet közben realizáltam, hogy bár mindig van itthon petrezselyem a mélyhűtőben, ezúttal mégsincs. De persze a krumpli már vígan párolódik a wokban... A kosztosomnak - álnevén szerelmetes…

Tovább

NEVELJÜNK KOVÁSZT, MERT KOVÁSZOLNI JÓ!

Sokkal hasznosabb hobbi, mint a bélyeggyűjtés

Nos igen, a kovász. Misztikus, rejtélyes dolog, amiről elsőre mindenki azt gondolja, hogy valami elképesztően bonyolult, bonsai-fácska jellegű izé, ami csak elhivatott mesteremberek kezében működik. Pedig az igazság az, hogy egy végtelenül egyszerű „háziállatról” van szó.  Igen, gondoskodni kell…

Tovább

MINDENKI SZERETI A ROPIT

De lehet ezt egészséges(ebb)en is

Szép dolog a gyengeségeink ellen küzdeni, de nem mindig fogunk sikerrel járni. A nassolás például nem a legjobb szokás, de néha olyan jól tud esni... Viszont ha van néhány bevált receptünk, amivel végezhetünk némi „ártalomcsökkentést”, azzal máris kicsit javíthatunk a képen. Ott van mindjárt a ropi.…

Tovább

BAGETT, BAGETT, BAGETT

A tökéletes szendvicsalap

  Ha valamiért megérte kovászt nevelni, az a bagett volt. Csudigyönyörű tud lenni, hálás kis jószág. Nem is elképesztően bonyolult az elkészítése, bár mint szinte minden kovászos recept, időigényes. Viszont sok munka ezzel sincs, főleg a várakozási idő sok.  Viszont már elsőre is ilyen szép…

Tovább
süti beállítások módosítása