Hiánypótló kétszázezredik konyhablog

Süthetjük

Süthetjük

A KENYÉR, AKI MEGÁLLT A SAJÁT LÁBÁN

Avagy a ropogós vaddisznócska, aki kapott hideget, meleget

2017. január 15. - Lousha

Ha néha sokat is kell rá várni, azért előbb-utóbb minden kenyér kisül. A lábon kelt jószágomat is elérte valahára a sütő melege tegnap este, bár megosztani a róla készült képeket már nem maradt energia. Hiába, ha az ember mindennapit akar is sütni, azért a betevőre valót is meg kell keresni, és…

Tovább

LÁBON KELESZTÉS INDUL!

Izgalmasabb, mint bármilyen extrém sport!

Becsüccsentettem a hűtőbe a mai kenyeret, alig várom, hogy este legyen, és megsüthessem. Mindig szakajtóban kelesztek, de most gondoltam, ideje lenne kipróbálni a lábon kelesztést, azaz egyszerűen megformázzuk a kenyeret, betesszük vagy egy szakajtóba, de már sütőpapírra, a majdani talpával lefelé,…

Tovább

MINDENNAPI - 01.12.

Szerdán ismét sült kovászos kenyér, ezúttal kettő is. Megint csak 12+12 órát hűtőztek, valamiért mostanában nagyon kelnek a tészták még a hidegben is. A lelkes növekedésen kívül további fejlemény, hogy az össze-vissza repedezés is kezd elmaradni, szépen nyílnak a vágások, dagad mindenfelé a kenyér a…

Tovább
süti beállítások módosítása